14 mei 2007

mijn favorietjes van 't moment

Regen klettert, ik ziet hier op te drogen met zicht op de Gentbrugse Daken...tijd dus om te vertellen wat allemaal aan mijn oor is gepasseerd de laatste tijd. Ik hoor zodanig veel muziek, dan denk ik, ach dat is iets voor X, of dat liedje is echt precies door Y gemaakt, of ...ik zou het niet beter kunnen zingen hebben :-))))). Vandaar dat ik wel wat tipjes heb voor de komende zomer (goddank...we mogen weer hopen op een zomer, ik dacht dat het nooit meer zou komen).

Uno

Wat ik tegenwoordig het vaakst op mijn hoofd zet is de laatste cd van Bloc Party. Ik moet eerlijk toegeven, ik kende het niet, een treinrit van Gent naar Brussel, naar buiten turen onder het bezwerende, epische geluid van deze jongen britten. ..het is 1 van de mooie momenten van het leven. Morrissey zong: And if a dubbel jeanmarie de decker bus, crashes into us, well the pleasure and the privelege is mine. Een soort van ultime liefdesverklaring. Dit kent inderdaad zijn gelijke niet.
Okereke van Bloc Party zingt in Sunday: You see giant proclamations are all very well
But our love is louder than words. Ik geef toe het klint simpel maar sorry ik kreeg het koud van kop tot teen.
http://music.guardian.co.uk/rock/story/0,,1984350,00.html (link naar een interview met de zanger)


Dos
Tracey is terug. Het meisje van Everything But The Girl , het hansje en grietje van de technopop, zij die met Massive Attack Teardrop maakte, kortom ...een favorietje van mij. De laatste cd is zonder haar man Benn Watt, hij is zwaar ziek geweest en daarom heeft ze maar zelf iets gemaakt. De single And it's all true is zeer leuk. Op de cd staat een beetje van alles... Ik blijf gecharmeerd door haar jazzy stem. Ze zingt geen noot te veel, ons Traceymaar laat een spoor van eenzaamheid achter zich . http://www.traceythorn.com/

Tres
Hij is zwitser....hij heeft Eisbär gemaakt....voor de rest niet echt bekend maar ik hoorde onlangs een liedje van hem (Stephan Eicher) op Radio 1 en alhoewel ik weinig van zijn Zwitserduits verstond vind ik dit een superzachtmooie plaat. Lees maar de bespreking in de Morgen. Ze hebben gelijk verdoeme! Met Geoffrey Burton op gitaar.

http://www.demorgen.be/dm/nl/cultuur/dmmuziek/444004

http://www.youtube.com/watch?v=eBoLsInoNvk

Geen opmerkingen: