28 januari 2008

daar gaat ie weer


Sorry hoor, tis de laatste die ik publiceer maar de gehaaide
applemannen hebben mij blijkbaar nauwkeurig in de gaten....


Van:
Apple [mailto:News_Europe@InsideApple.Apple.com]
Verzonden: vrijdag 25 januari 2008 11:20
Aan: LEMMENS, Erwin
Onderwerp: Verras je Valentijn met een roze iPod nano.
What's in Store Shop Online Telephone



26 januari 2008

Op stap met Tristan.

Vrijdag , zalige dag, vrije dag, dan pas besef ik dat er ook mensen zijn die op vrijdag gewoon op straat lopen, mensen die gewoon boodschappen doen, mensen die een praatje slaan...heerlijk.

Nu, voor het eerst samen met de bijna 1 maand oude petetristan en mamatristan op stap geweest in de ORANJE koets, eerst was hij niet tevreden, we gingen shoppen, geen lawaai, tot we in de veritas moesten zijn, ik bleef buiten wachten. Het bazeke begon stevig te huilen voor de volledige lange munte, amaai, op zo'n volume kan ik niet zingen hoor. Geen probleem echter, de mensen keken begripvol, ik kon het niet helpen he,

ja meneer: "ik ben er al lang uit zulle, zo'n kleintje nog" , sprak een lieve dame mij aan, en ze sprong op haar fiets.

Eenmaal terug in beweging ging alles weer veel beter, tot we in de Hema binnen stonden, zeg maar de bisnummers hihi, ik werd plots omzwermd door begripvolle oma's, vol belangstelling keken ze petetristan aan,

Mamatristan had me nog zo gewaarschuwd, een man met zo'n klein babietje, dat werkt erotiserend op de vrouwen...

We zochten de buitenlucht op en Tristan viel als een roosje in slaap.

Het was een mooie vrijdag.

Publicado con Flock

24 januari 2008

ze zijn er aan begonnen

Kijk wat ik deze morgen in de mailbox vond....

Van: Photoways Saint Valentin [mailto:newsletter@photoways.com]
Verzonden: donderdag 24 januari 2008 0:11
Aan: LEMMENS, Erwin
Onderwerp: Erwin, 4 suggestions pour la rendre heureuse…

Si ce message ne s'affiche pas correctement, cliquez-ici
Pour être sûr de recevoir nos newsletters, ajoutez newsletter@photoways.com à votre carnet d'adresses
.

accueil tirages photo objets cadeaux livres photo calendriers
j'en parle a un ami

23 januari 2008

radioloos, radeloos

Ik denk dat ik stilaan radioloos wordt, heb nergens nog een houvast, smorgens wil ik niet met peter van de veire wakker worden,
Radio 1 dan?
Radio 1 is niet goed bezig, ik ben verrevan tegen verandering maar ik mis goeie programma's als alaska of het beste moet nog komen, kleinkunst a la lieven tavernier hebben ze daar verbannen naar de late uurtjes, deze middag nog vergeleek Floris Daelemans Waltzing Mathilda met "de ballade van honger en dorst" van Jan De Wilde (geschreven door Lieven Tavernier) Toch wel een cynische opmerking want de nieuwe cd van Lieven Tavernier, Jef Vanuytsel, ea komt bijna niet meer aan bod op radio 1. Alleen maar op de nachtradio (het robbeneiland van de radio volgens een boze Lieven Tavernier in de Standaard) kan je die nog horen. Ik zie eerlijk gezegd het verschil niet tussen een cd van Lieven Tavernier en een cd van zeg maar een Bob den dylan. Het zijn toch alle twee singer songwriters.

Ik dacht dat radio 1 meer digitaal ging gaan, met meer podcasts en zo, nog niet veel van gemerkt hoor.... Tis allemaal zo een soep geworden waar je de tomaten niet meer van de erwtjes herkent.

Klara dan? Soms luister ik naar Klara maar daar zijn ze soms ook zo stijf dat ik er rugpijn van krijg. Alhoewel ik daar op zondagavond al optredens gehoord heb van vb Cat Power. Daar zullen ze op Radio 1 een puntje kunnen aan zuigen.

Ik zal wat meer naar cd's moet luisteren dan.

Ik mis het gevoel van in een radio te kruipen en te luisteren tussen ruis door naar een zin, wat muziek, op een trage manier, slow food for the soul.


Liefs

als dit geen toeval is, komt hier toch wel een berichtje van blogmaatje Kristof binnengewaaid met te overwegen alternatieven op Klara. Zeker lezen!

http://www.ahigherugliness.be/

21 januari 2008

potvolcafeconleche

potvolkoffiemetmelk

waar liggen die plakkers van de ziekenkast nu ?

20 januari 2008

oud vrienden

old friends,

is het geen liedje van Paul Simon. ik dacht van wel.
maar telkens weer ben ik blij als zie dat oude vrienden, toch weer nieuw worden,

door gewoon efentjes te tetteren,
het knipperen met de ogen op het juiste moment,
met hen kan je praten over het dragen van een pyama
of over wat je hebt gemist
dromen dromen

ze gingen misschien even weg
maar zijn nooit voorbij geweest.

liefs
erwin

14 januari 2008

OMVER (flagey 2008)


M'n eerste klassiek concert ooit voor bandoneon en gelukzakken is een feit. Het flageygebouw ziet er uit als een schip met toren. Het vaart in Elsene aan de zwarte vijvers. Het heeft het interieur van de jaren vijftig en doet me goed.

Studio 4: Een zaal met doeken en fineerhout en orgelpijpen

C2 parterre, vlak voor het podium mag ik gaan zitten, ze komen eerst met pitteleers aan, en zwarte jurken. Het orkest maakt zich op voor een stuk van Astor Piazolla: Concerto para bandoneon. De violisten, cellisten, ... maken zich op...Lawaai, getjingel, een opkomend onweer. De eerste violist stelt zich recht, kalmeert de gemoederen.

De dirigent wordt binnen geloodst, een aapje met een stokje, met een overtrokken glimlach en op een verhoogje. Even denk ik, daar vliegt het "vlaams subsidiegeld"

Bandoneon begint , samen met strijkers, als een orkaan,

je voelt de wind van de muziek.
hij blaast
ze blazen
ze strijken
ze slaan
hij trekt
hij blaast
zij waaien me

OMVER

naar nooit meer land in zicht.

13 januari 2008

rond?

Ik vraag het me telkens af als ik bij de turkse bakker sta, vraag ik dan gewoon een rond brood of een turks brood?

07 januari 2008

Un petit peu petard

Als mijn haar tegen de het dak (binnenkant) van mijn ford fiesta aanzit dan is het tijd om de kapper te bezoeken.

Laurent David, zegt het je iets, amaai da's mijn kapper. tistezeggen tis gewoon een franse keten die ook in BXL zijn plekkie heeft. Onder het motto, snel en efficient, knippen ze daar mijn haar in een hip gebouw juist naast de Metropole op de Place de Brouckere.

In een magazine met de verschillende coupes, wijs ik dan meestal aan hoe mijn haar moet zijn en telkens is het weer hetzelfde ;-)

Mijn haar is ooit al eens un petit peu petard geweest, ja excuseer hoor maar ik versta hun Frans niet altijd. Het haar stond dus in de lucht zoals er zou gebeuren mocht ik in de buurt van een petard lopen die omploft.

De kapper die de laatste 2 keer mijn haar knipte was een kosovaar die in Antwerpen woont, elke dag met een ouwe kar naar bxl sjeest, frans met me spreekt (hij spreekt veeeel beter frans dan ik) en veel beter overeenkomt met de Vlamingen dan met de Walen. Volgens hem zijn de Vlamingen veel directer zijn en weten meer van aanpakken. Ahum.

T is een wondere wereld weet je. Je verwacht niet dat een KapperKosovaar een mening heeft over Walen. Mocht Bart De Wever dit zeggen dan zou hij den dikke vis wel op zijn vette pens mogen schrijven. Ik hou meer van de kosovaar dan van de wever. Ik weet niet hoe dat komt.

En zoals de sympathieke peleman zingt, tkiel en den belgique in t algemeen is MEER EN MEER een kleurdoos. Heerlijk toch. Zo veel meningen, zoveel kleurspoelingskes, zoveel verschillende haarcoupes.

Doe maar Un petit petard voor mij.


Ook al heb ik het niet goed begrepen.

06 januari 2008

verhaaltje voor tristan

t is nog wat vroeg om nu al verhaaltjes te maken voor een kineke dat amper een week oud is, maar metevriendinnetje Krista en petevriendje hebben samen met Lise, Ruud, Ferre en mama Franneke een verhaaltje voorgelezen. Het resultaat werd in een boek voor tristan opgenomen samen met foto's, tekeningen, rapportjes van de mama en papa en nog veel meer.

het was plezant om het boek samen te stellen, met een cd compilatietje van maanliedjes, genieten van oude foto's, ophalen van pittige details, en dan knippen en plakken, afdrukken, bloemetjes zoeken, het huis vol met fotoplakkertjes, allez ...muy agradable

lezertjes die een cd'tje willen van de maanliedjes voor hun kinderen en voor zichzelf sturen een mailtje en ik stuur het op met veel plezier.

en nog es...hartelijk dank aan iedereen die mij en het metevriendinnetje hebben geholpen!

un abrazo muy fuerte!
plezant zulle...


geniet mee van de 2 filmpkes



02 januari 2008

ik ben een beetje bobo

Deze morgen na de nieuwjaarsreceptie ben ik mij een cd'tje (incl DVD) gaan halen van Vincent Delerm: A la cigale. Het licht hier te blinken op tsalontafeltje!

Ik luister al een tijdje met zeer veel genoegen naar Vincent Delerm, hij maakt liedjes over de benen van Steffi Graf en over synchroon zwemmen.

Vorig jaar verscheen er een liedje van Renaud waar hij een beetje lacht met les bobos, les bourgeois bohemes. Ze houden van een beetje kunst, gaan naar de bioplanet, doen iets met informatica en luisteren naar Francoise Hardy. Het zijn de mensen die je kan terugvinden in elk versje van Vincent Delerm. En ik moet eerlijk toegeven dat ik soms ook wel een beetje bobo ben. hihi

Ik was in het net verdwaald toen ik stuitte op een videoclipje van les Bobos van Renaud. Het grappige is dat de man die links in beeld zit precies Vincent Delerm is.
Het loont echt de moeite om dit eens te bekijken!


Eerst het liedje van Vincent Delerm samen met Renaud. Les avalanches

Dan het liedje van Renaud dat grinnikt met Vincent Delerm: Les bobos

De tekst van Les Bobos (Renaud)

De tekst van Les avalanches (Vincent Delerm)